Sverige, f. 1996
+46727258204
Utställning: 7–13 maj


Liebe Lotte,

Mitt examensarbete tar avstamp hos dem i min familj som försvann under, eller flydde undan, Förintelsen. Min mormor Kicki kom med sin bror Peter som barnflyktingar till Sverige. De förlorade hela sin familj, däribland deras mamma Lotte och lillasyster Eva.

Projektet utgår från de få minnessaker vi har efter de som försvann, ett brev och ett par foton, och är ett försök att komma närmare dem. Här har jag speciellt fokuserat på Lotte, min gammelmormor, som gjorde en mammas yttersta uppoffring; att skicka i väg sina barn, allt för att rädda dem. Om Lotte vi vet väldigt lite trots att vi har henne att tacka för att vi är här i dag.

Genom scrapbooking som grafisk metod, har jag umgåtts med det lilla material vi har. Syftet är att se mer än det som är på ytan, med hopp om att kunna lära känna åtminstone en liten bit av Lotte. Det är ett queerande av familjealbumet som objekt och ett utforskande om det går att skapa ett album utifrån ett så begränsat material och utan några minnen att fylla det med.