21–27 maj Master- & lärarstudenter

Frederikke Becher

Danmark, f. 1993
+46723412524
Utställning: 21-27 maj


Compost Compendium

Jag samlar på saker; jag tuggar i mig dem. Jag lägger dem på hög där de smälter samman. Textsnuttar, en anteckning i marginalen, skärmdumpar och prydnadsföremål skaver mot varandra tills de blir något annat. Ett gödningsmedel där nya idéer kan spira.

Fröet till detta projekt var en klimatkrisrelaterad förlamning; jag kände mig fångad mellan individuellt ansvar och maktlöshet, mellan viljan att agera och att inse behovet av en djupare systematisk förändring. Jag började gräva i historien om den västerländska synen på naturen och spåra dess mörka rötter.

Nu, två år senare, dyker jag upp igen och vill dela med mig av mina upptäckter. Genom att använda collage som en visuell översättning av komposthögen är mitt examensarbete ett uttryck för flera röster, vilket exemplifierar behovet av kollektivt tänkande och handling i dessa frågor.

Med Compost Compendium hoppas jag kunna erbjuda en samling med ingångspunkter för att omforma relationen vi har med ekologierna inom och omkring oss. Jag har fyllt den med saker som har inspirerat mig, gjort mig arg, förbryllat mig, gjort mig smartare, fått mig att skratta och fått mig att vilja smutsa ner mina händer.

Jag bjuder in mina läsare att gå ut och söka och samla sin egen hög. Dyk ner i den och dela den med en vän.