7–13 maj Kandidatstudenter

Nicole Walker

Sverige, f. 1989
+46768533232
Utställning: 7–13 maj


Pornofied culture

Den kända fysikern Carl Sagan sa en gång: ”Vi är alla gjorda av stjärnstoft”.

Vad han menar med sitt uttryck är att allt vi kan se och alla atomer i vår kropp har sitt ursprung i döda stjärnor eller supernovor. En supernova är en exploderande eller exploderad stjärna. De hör till de våldsammaste händelserna i universum.

Våra kroppar består av kväve (3%), väte (10%), kol (18%) och syre (65%). Det mesta i våra kroppar har skapats inuti stjärnor som för länge sedan slocknat. Stjärnorna symboliserar vårt ursprung. Men även en samtida besatthet vid våta kapitalistiska sci-fi-drömmar där mångmiljardärers högsta strävan är att först nå längst ut i universum. De gör det med sina fallosliknande rymdraketer (se: Jeff Bezos Blue Origin).

Vi lever i en samtid där alla vill bli stjärnor och få guldstjärnor i form av “likes”. Min stjärna hålls uppe av en avlång metallkonstruktion likt en fallos. Den penetrerar glaset och samtidigt färdas jorden i sin bana runt solen i 108 000 kilometer i timmen som en Fidget spinner. Vår konstanta cirkulerande rörelse mot fortsatta absurditeter.